fbpx

SÍTIO TERRA BRANCA

Kiszerelés: 250g

Geovani a kávéültetvényen nőtt fel, egész életét a kávénak szentelte. Ma már feleségével, Viviannel egy családként dolgoznak az ültetvényen, két gyermekük is született már. 2016 óta a specialty kávék előállítására fókuszálnak, amelyeket indukált erjesztéses eljárásokkal dolgoznak fel, mint az anaerobic és a natural. A kávé minőségének növelése érdekében a hagyományos betakarítási módszerekről a szelektív betakarításra váltottak, és ezzel a fejlődéssel nem csak a kávé minősége, hanem az életszínvonaluk is javult.

A szelektív betakarítás során csak az érett cseresznyéket szedik le, míg a zöldek a fán maradnak, amíg el nem érik a tökéletesen érett állapotot. Leszedés után a cseresznyéket meghámozzák víz felhasználása nélkül, majd anaerobic körülmények között tartják őket 96 órán keresztül. Ezután a gyümölcsöket 5 héten keresztül szárítják napsütötte függőágyakon. A szárítás után a kávét legalább 30-40 napra fatárolókba helyezik pihenni. 

Geovani és a családja folyamatosan törekednek arra, hogy új technikákat és módszereket találjanak, amelyekkel ültetvényeik minőségét javíthatják. Ezen kívül igyekszenek további kávétípusokat beszerezni és a céljuk az, hogy egész Európába ismerhessék a kávéjuk ízét. 

“Szeretnénk köszönetet mondani minden partnerünknek, akik értékelik a kemény munkánkat.” Geovani

3 500 Ft Nettó ár: 2 756 Ft

Out of stock

Ország – Brazília
Régió – Caparaó-hegység
Falu – Vargem Grande
Farm tulajdonos – Geovani Santos Matos
Arabica Variáns – Red Catuai
Feldolgozási mód – Anaerobic
Termőhely tengerszint feletti magassága – 1000 – 1300 m

 

Szárított trópusi gyümölcsre emlékeztető, édeskés ízjegyekkel találkozunk, amely a 65%-os étcsokoládé krémes testességével párosul. 

Kosár
There are no products in the cart!