CERRO AZUL

Kiszerelés: 250g

A Cerro Azul egy a Mierisch család újabb kávéprojektjei közül Hondurasban.

Ez a farm kísérletként kezdte meg az életét a Mierisch család számára. Ahhoz, hogy itt kezdjenek el gazdálkodni át kellett kelniük az anyaországuk határán, és hat órát autóztak otthonuktól.

Erwin Mierisch akkor kapta meg a lehetőséget, hogy megvásárolja ezt a farmot, amikor ő volt az egyik vezető bíró a hondurasi Cup of Excellence versenyeknél. Csodálatos lehetőségeket látott a területben, de a feldolgozási szakaszban észrevette az odafigyelés és a részletek iránti igény hiányát. Pedig ez elengedhetetlen az igazán különleges kávéhoz, de Erwin és családja a legjobb képzettségű feldolgozási technikusok közé tartoznak. Az ő tudásuk, és a farm ezért tökéletes párosításnak bizonyult.

2011-ben elkezdték a Finca Cerro Azul újjáélesztését az Azul Meambar nemzeti park területén. A gazdaság a Yojoa-tó másik oldalán fekszik, és a család számára ismert mikroklímával és körülményekkel rendelkezik, amelyeket nicaraguai földejiken már megtapasztaltak. A talaj azonban más, csakúgy, mint a farm megvásárlásával örökölt növényállomány. Az elsők között vagyunk, akik megkóstolhatják kemény munkájuk gyümölcsét az új gazdaságban.

3 500 Ft Nettó ár: 2 756 Ft

Elfogyott - Kérj e-mail értesítést arról, hogy mikor lesz a termék újra elérhető!

Ország – Honduras
Község – Rio Bonito
Farm – Finca Cerro Azul
Farm tulajdonos – A Mierisch család
Arabica Variáns – Red Catuai
Feldolgozási mód – Mosott
Termőhely tengerszint feletti magassága – 1450 – 1900 m

A tejcsokoládé édeskés aromája mellett érezhetjük a tejszín krémességét, amelyet a gránátalma üdesége és áfonya édessége egészít ki. A végeredmény egy maximálisan kiegyensúlyozott csésze.

Kosár
There are no products in the cart!
Subtotal
Ft
Total
Ft