CORREGO BONITO

Kiszerelés: 250g

Illicinea területéről eddig viszonylag keveset hallhattunk, mivel az itt termesztett kávékat korábban a környező nagyobb régiók nevei alatt adták el. A közelmúltban azonban nevet szerzett magának az itt elhelyezkedő farmok által termelt különleges minőségű kávékkal, amelyek mind a régióhoz, mind pedig Brazíliához képest egyedülállóak.

Jose Mauricio Cardoso 1982-ben vásárolta a Corrego Bonito nevűfarmot, amikor a teherautó vezetést feladva kávétermelőként kezdett új életet. A farmon él a fiával, Luis Fernandoval, aki 5 éve segít apjának különleges minőségű kávét termeszteni. A gazdaságban van egy kis ház, ahol élnek, és egy traktor, amely segít a gazdaságban felmerülő munkákban, Az érett gyümölcsöket kézzel szüretelik, amelyet száraz feldolgozással beton teraszon folyamatos forgatás mellett 17 napig szárítanak, mielőtt a hántolóüzembe küldik.

3 200 Ft Nettó ár: 2 520 Ft

Ország – Brazília
Régió – Sul De Minas, Illicinea
Farm – Corrego Bonito
Termelő – Jose Mauricio Cardoso
Arabica Variáns – Yellow Catuai
Fledolgozás – Száraz
Termőhely tengerszint feletti magassága – 1200m

 

Ízeiben elsősorban karamell, tejcsokoládé és arany mazsola mutatkozik. Közepesen nehéz testesség jellemzi, amely bársonyos textúrával bír, utóízében elsősorban 65%-os csokoládé jelenik meg.

Kosár
There are no products in the cart!
Subtotal
Ft
Total
Ft