EDIDO

Kiszerelés: 250g

Legfrissebb kávénk egyenesen Etiópia szívéből érkezett az Aricha régióból. Importőrünk és jóbarátunk Per Nordby 2017-ben látogatta meg először a farmot és évről-évre több lehetőséget látott benne.

A magas tengerszint feletti magasságnak, érintetlen erdőknek és a tápanyagban gazdag talajnak köszönhetően a Gedeo körzet egyik legérdekesebb mosott kávéját hoztuk el nektek.

2018-ban a családi tulajdonban lévő Testi Trading PLC megvásárolta az Adorsi mosóállomást ahol a mi kávé feldolgozása is történik. A 2008 óta működő vállalkozás helyi termelőkből és nagykereskedőkböl alakult, mostanra 250 hektárnyi területen gazdálkodnak és több mosóállomást is üzemeltetnek a Guji, Sidamo és Yirgacheffe régiónban ahol 700-800 kistermelőtől vásárolnak kávécseresznyét. Az elhivatottságnak és a rohamos ütemben történő fejlődésnek köszönhetően az Adorsi feldolgozóállomás megvétele után a Testi Trading Általános Iskola építéséhez kezdett, hogy a helyi farmerek gyermekei a környéken jussanak oktatáshoz.

 

3 500 Ft Nettó ár: 2 756 Ft

Elfogyott - Kérj e-mail értesítést arról, hogy mikor lesz a termék újra elérhető!

Ország – Etiópia
Régió – Yirgacheffe, Edido Village
Termelő – Helyi Kistermelők
Feldolgozóállomás tulajdonosa: Faysel A. Yonis
Arabica Variáns – Heirloom
Feldolgozási mód – Mosott
Termőhely tengerszint feletti magassága – 1950-2150 m

 

Véleményünk: Ezen mosott Etióp kávénk tökéletesen bemutatja az Yirgacheffe régióra jellemző ízvilágot. Selymes textúrája mellett a mandarin és nektarin édes gyümölcsössége jelenik meg amely karakteres florális jegyekkel párosul. Csészénkben a könnyed testesség mellett kiegyensúlyozott savasságot érezhetünk. 

Kosár
There are no products in the cart!
Subtotal
Ft
Total
Ft