EL CAMBALACHE

Kiszerelés: 250g

Harmadik tételünk az El Cambalache farmról egy igazán különleges kávé. Az öt és fél hektáros ültetvény Dipiltoban,a nicaraguai Nueva Segovia régióban 1350-1500 méteres tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. Tulajdonosa a fiatal agronómus Samuel Zavala aki a farm vezetését néhány éve vette át édesapjától, és mostanra  több Cup of Excellence díjat is nyert, jelen tételünkkel pedig 2018-ban a negyedik helyezést érte el. A nicaraguai kávé termelés egyik jelképe a Maracaturra variáns, ami hozzánk a farm El Krique parcellájáról érkezett. Érdekessége az odafigyelésben és az anaerobic feldolgozásban rejlik. A feldolgozás folyamata, a gyümölcshús eltávolítása után, 48 órán keresztül egy légmentesen elzárt hordóban történik. Ezután a fermentálás után 12 napig emelt ágyon szárítják a babokat a tökéletes minőség eléréséhez.

4 100 Ft Nettó ár: 3 228 Ft

Elfogyott - Kérj e-mail értesítést arról, hogy mikor lesz a termék újra elérhető!

Ország – Nicaragua
Régió – Dipilto, Nuova Segovia
Termelő – Samuel Zavala
Arabica Variáns – Maracaturra
Feldolgozási mód – Anaerobic
Termőhely tengerszint feletti magassága – 1350-1500 m

 

Véleményünk: Ezen nicaraguai tételünket közepes testesség jellemzi, ízjegyeiben az ananász édessége és a mandarin gyümölcsössége jelenik meg. Amely a grapefruit savasságával és üde citrusosságával párosul.

 
Kosár
There are no products in the cart!
Subtotal
Ft
Total
Ft