EL CAMBALACHE

Kiszerelés: 250g

Megérkezett a negyedik, és egyben utolsó tételünk a nicaraguai El Cambalache farmról. Az öt és fél hektáros ültetvény Dipiltoban, a Nueva Segovia régióban 1350-1500 méteres tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. Tulajdonosa a fiatal agronómus Samuel Zavala aki a farm vezetését néhány éve vette át édesapjától, és mostanra több Cup of Excellence díjat is nyert. A nicaraguai kávé termelés egyik jelképe a Maracaturra variáns, ami hozzánk a farm El Krique parcellájáról érkezett. A szüret után, a feldolgozás a legnagyobb odafigyeléssel történik. Első lépésként a cseresznyéket mosótankokba helyezik, ahol elszeparálják a hibás szemeket, legyen az éretlen vagy sérült darab. Következő lépésnél a kávé megkezdi útját a feldolgozóállomás szárító ágyaihoz. Ahol első körben 2 napig direkt napfény alatt, majd később 21 napig árnyékolt afrikai ágyon száradnak.

4 100 Ft Nettó ár: 3 228 Ft

Elfogyott - Kérj e-mail értesítést arról, hogy mikor lesz a termék újra elérhető!

Ország – Nicaragua
Régió – Dipilto, Nuova Segovia
Termelő – Samuel Zavala
Arabica Variáns – Maracaturra
Feldolgozási mód – Natural
Termőhely tengerszint feletti magassága – 1350-1500 m

 

 
Véleményünk: Ízjegyeiben natúr kávékra jellemző kiegyensúlyozott gyümölcsös karakterekkel rendelkezik. A csészében egyaránt fellelhető a szilva és a mazsola elegáns édessége, amely a karamell és tejcsokoládé testes karakterével párosul, így alkotva egy igazán komplex élményt.
Kosár
There are no products in the cart!
Subtotal
Ft
Total
Ft