EL CAMBALACHE

Kiszerelés: 250g

Megérkezett a tavaszi göteborgi látogatásunk második tétele az El Cambalache farmról. Az öt és fél hektáros farm Dipiltoban,a nicaraguai Nueva Segovia régióban 1350-1500 méteres tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. Tulajdonosa a fiatal agronómus Samuel Zavala aki a farm vezetését néhány éve vette át édesapjától, és mostanra  több Cup of Excellence díjat is nyert. A kávé feldolgozásánál egyszerre követik mind a hagyományos eljárásokat, de ugyanakkor szívesen kísérleteznek is.Szüret után vízzel feltöltött hordókba gyűjtik a termést ahol elkülönítik a hibás kávécseresznyéket. A következő lépés a szárítás, itt a szétválogatott cseresznyék 2 napot pihennek napsütötte területen. Ezután emelt ágyakon folytatják a szárítást, amely fölé árnyékolót építettek.

4 100 Ft Nettó ár: 3 228 Ft

Ország – Nicaragua
Régió – Dipilto, Nuova Segovia
Termelő – Samuel Zavala
Arabica Variáns – Caturra&Catuai
Feldolgozási mód – Natúr
Termőhely tengerszint feletti magassága – 1350-1500 m

 

Véleményünk: Mosott nicaraguai tételünket közepes testesség jellemzi, ízjegyeiben érett szilva, meggy és piros bogyós gyümölcsök jelennek meg. Utóízében pedig karakteres rumos meggyet érezhetünk. 

 

 
Kosár
There are no products in the cart!
Subtotal
Ft
Total
Ft