fbpx

KAGAA AA

Kiszerelés: 250g

A Kagaa Farmers Cooperative Society egy vadonatúj, 2019 decemberében bejegyzett termelőszövetkezet, melyet több évtizedes, más szövetkezeteknél dolgozó tagok alapítottak azzal a nem titkolt céllal, hogy a régió legjobb kávéját adják.
Kagaa jelenleg egy feldolgozó állomással rendelkezik mely 1960-ban épült.
A jelenlegi termelés nem indokolja ilyen nagy méretű feldolgozó állomás bérlését, viszont a vezetők bizakodóak, hogy a következő néhány évben bele tudnak nőni a teljes kapacitásba, ahogy a szövetkezet egyre több taggal fog rendelkezni.
Kagaa Muranga régióban található Kenya középső részén 1630 méter magasan míg a kávé termelők farmjai a a környéken 1600-1850 méter tengerszint feletti magasságban találhatóak.
Jelenleg 609 aktív termelő kávéját dolgozzák fel. Az állomáson 3 teljes munkaidős alkalmazott dolgozik, míg szüreti időszak alatt 20 embert tudnak alkalmazni.
Kávé variánsok elsősorban régi SL fajták valamint kisebb mennyiségben megtalálható az újabb fajta Ruiru és Batian is, mely nagyobb hozamával és ellenállóbb természetével egyre népszerűbb a kenyai termelők körében.
Az általunk márciusban lefoglalt AA tételt 2020 januárjában szüretelték, a cseresznyét a szedés napján dolgozták fel. Magozás után az első fermentálás egy éjszakán keresztül tart, miután a tankban levő vizet frissre cserélik és egy újabb éjszakán keresztül erjesztik. Ezt követően a kávészemek felszínét lemossák, és szárítóágyakra helyezik, ahol további 20 napon keresztül szárad.
Üde, piros bogyós gyümölcsökre hajazó aromavilág. Ízeiben elsősorban ribizli, szeder jelenik meg. Könnyed testesség jellemzi, elegáns, finom savval, és kékszőlős lecsengéssel rendelkezik.

 

4 100 Ft Nettó ár: 3 228 Ft

Ország – Kenya
Régió – Kagaa Muranga
Termelő – Kagaa Farmers Cooperative Society
Arabica Variáns – SL28 & SL34
Feldolgozási mód – Mosott

Véleményünk: Üde, piros bogyós gyümölcsökre hajazó aromavilág. Ízeiben elsősorban ribizli, szeder jelenik meg. Könnyed testesség jellemzi, elegáns, finom savval, és kékszőlős lecsengéssel rendelkezik.

Kosár
There are no products in the cart!