KOPAKAKI

Kiszerelés: 250g

Kopakaki-Dutegure egy a Karongi kerületében található mosó állomás, közel a Kivu folyóhoz ami a 2007-ben 70 fővel alakult közösség tulajdona. Napjainkban közel 900-1100 fő szállít kávét a feldolgozó állomásra.

A szüret alatt a farmerek beszállítják a cseresznyéket a feldolgozó állomásra válogatásra és további feldolgozásra. A malomban dolgozók újonnan felállított rendszerének köszönhetően lekövethető lett, hogy adott farmerek az adott napon mekkora mennyiséget szállítottak be az állomásra. Ezen egyedi információknak köszönhetően napokra bontva visszakövethető melyik micro-régió milyen minőségű kávét szállított be. A tételeket Oliver Gashema Q-grader válogatja és osztályozza minőség szerint.

Gitega falu, északon körülbelül 20 percre található Kopakaki Dutegure-től egy megegyező nevű hegyen. A feljutás autóval nehézkes a rögös talajnak köszönhetően, de a szemfüles farmerek kialakítottak egy rövidebb utat ahol kerékpárokon szállítva juttatják a cseresznyéket a Kopakaki malomba.

3 500 Ft Nettó ár: 2 756 Ft

Elfogyott - Kérj e-mail értesítést arról, hogy mikor lesz a termék újra elérhető!

Ország – Rwanda
Régió – Karongi district
Termelő – Frodourd Ntawugashira
Arabica Variáns – Bourbon
Feldolgozási mód – Mosott
Termőhely tengerszint feletti magassága – 1500 – 1800 m

Üde aromavilág, enyhe savasság jellemzi. Ízeiben elsősorban  csokoládé, cseresznye és fekete tea jelenik meg. Könnyed testesség jellemzi, amely tiszta és lágy utóízzel párosul. 

Kosár
There are no products in the cart!
Subtotal
Ft
Total
Ft