LA PICONA

Kiszerelés: 250g

A La Picona farmot 2005-ben Olga Marina vásárolta meg, majd 2017-ben fia Samuel Zavala vette át. A hét hektáros ültetvény Dipiltoban,a nicaraguai Nueva Segovia régióban 1350-1500 méteres tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. Céljuk, hogy egy önfenntartó biológiai gazdálkodást hozzanak létre, minél több munkahellyel, a helyi közösség segítésére. A feldolgozás folyamata során a cseresznyét szedés után válogatják és áztatják. Az első napon a kávécseresznyéket napfényen szárítják, majd árnyékban fekvő ágyon kb. 15 napig, amíg a nedvességtartalma 15%-ra csökken. A száraz cseresznyét ezután zárt tasakokban, hűvös helyen pihentetik 5 napig. A cseresznye végleges szárítása 3-4 napig tart a napon elhelyezett ágyakon.

4 100 Ft Nettó ár: 3 228 Ft

Elfogyott - Kérj e-mail értesítést arról, hogy mikor lesz a termék újra elérhető!

 

Ország – Nicaragua
Régió – Dipilto, Nuova Segovia
Termelő – Samuel Zavala
Arabica Variáns – Maracaturra
Feldolgozási mód – Natural
Termőhely tengerszint feletti magassága – 1350-1500 m

Véleményünk: Ezen nicaraguai tételünkben az étcsokoládéra emlékeztető ízjegyek mellett az eper édes gyümölcsössége jelenik meg, amely karamellel és krémes testességgel párosul.

Kosár
There are no products in the cart!
Subtotal
Ft
Total
Ft