LA PICONA

Kiszerelés: 250g

A La Picona farmot 2005-ben Olga Marina vásárolta meg, majd 2017-ben fia Samuel Zavala vette át. A hét hektáros ültetvény Dipiltoban,a nicaraguai Nueva Segovia régióban 1350-1500 méteres tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. Céljuk, hogy egy önfenntartó biológiai gazdálkodást hozzanak létre, minél több munkahellyel, a helyi közösség segítésére. A feldolgozás folyamata során a cseresznyét szedés után válogatják és áztatják. Az első napon a kávécseresznyéket napfényen szárítják, majd árnyékban fekvő ágyon kb. 15 napig, amíg a nedvességtartalma 15%-ra csökken. A száraz cseresznyét ezután zárt tasakokban, hűvös helyen pihentetik 5 napig. A cseresznye végleges szárítása 3-4 napig tart a napon elhelyezett ágyakon.

4 100 Ft Nettó ár: 3 228 Ft

 

Ország – Nicaragua
Régió – Dipilto, Nuova Segovia
Termelő – Samuel Zavala
Arabica Variáns – Maracaturra
Feldolgozási mód – Natural
Termőhely tengerszint feletti magassága – 1350-1500 m

Kosár
There are no products in the cart!
Subtotal
Ft
Total
Ft