MARIO MARIN

Kiszerelés: 250g

Szeretnénk bemutatni nektek az egyik friss, különleges tételünket, amely egyenesen Costa Rica szívéből, a Tarrazú régióból érkezett. A farm vezetését Misael Marin, Mario nagyapja kezdte, aki Mario édesapjával közösen ültették az első cserjéket az ültetvényen. 2010-ben tanulmányai befejezése után Mario átvette az irányítást és 5 év kemény munkájának köszönhetőn az addigi nagykereskedelmi termelést a specialty kávétermelés irányába forgatta.
Az legnagyobb kihívás az átalakulás során, a folyamatos harc a klímaváltozás ellen és a megfelelően érett cseresznyék felismerése a szüret során. Mario az évek során új feldolgozóállomást épített, új tetőszerkezetet emelt a szárító ágyak föé, amely védi a cseresznyéket a magas páratartalomtól.
Jelen tételünk feldolgozásánál, a hántolásnál a gyümölcshús nagy részét a babokon hagyják, így a red/black honey feldolgozás kezdetét veszi. Később a babok egy légmentesen zárt szifonba kerülnek, ahol pár órát pihennek, hogy a kontrollált fermentációs folyamat beinduljon. Az óránkénti mozgatásnak köszönhetően a kávébabok színe sötétedni kezd, és a magas cukor tartalom miatt a gyümölcshús állaga elkezd sűrűsödni. Mario szerint ezen feldolgozás utat mutathat azon termőterületeknek, ahol klíma és a környezeti hatások nem a legmegfelelőbbek.

4 100 Ft Nettó ár: 3 228 Ft

Elfogyott - Kérj e-mail értesítést arról, hogy mikor lesz a termék újra elérhető!

Ország – Costa Rica
Régió – Santa María de Dota, Dota, Vara Blanca, Tarrazú
Termelő – Mario Marin
Arabica Variáns – Typica, Yellow Catuaí
Feldolgozási mód – Honey
Termőhely tengerszint feletti magassága – 1850 – 2050 m

 
Véleményünk: Ezen tételünket közepes savasság jellemzi, amely karakteres testességgel párosul a csészében. A tejcsokoládé édessége tökéletesen kiegészíti az aszalt sárgabarack gyümölcsösségét, amely mangóra emlékeztető fűszeres lecsengéssel találkozik.
Kosár
There are no products in the cart!
Subtotal
Ft
Total
Ft